Begin het jaar goed met MarCo

Welkom terug
Heb je een goede vakantie gehad? Wij in ieder geval wel. Wij zijn SV MarCo, de studievereniging van Commerciële Economie. Om het studentenleven op te leuken naast je studie organiseren wij veel evenementen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor tentamentrainingen en interessante workshops om je te helpen bij je studie. Dit studiejaar is extra bijzonder want we vieren ons vijfjarig lustrum en maken er een knallend jaar van met veel extra’s.

De populairste evenementen die je niet wil missen:

• Skireis!!
  • Beerpongtoernooi
  • Stedentrip (afgelopen jaar Berlijn)
  • Tentamentrainingen
  • Kroegentochten op Rembrandt- en Leidseplein
  • Workshop Photoshop
  • Een knallend eindfeest

Levenslang

Bij MarCo wordt gelachen, gekletst, gedronken, geleerd en er ontstaan levenslange vriendschappen. Dat wil je allemaal niet missen, toch? Wees zeker niet bang om in je eentje naar onze borrels te komen (onze Introborrel heb je nét gemist), iedereen is welkom. Vind je het leuk om zelf activiteiten te organiseren en in een gezellige commissie te komen binnen SV MarCo? Laat dat ons weten, we kunnen altijd mensen gebruiken met nieuwe ideeën!

Meld je aan als lid

Meer informatie of inschrijven via website: svmarco.nl/lidworden
Of kijk op onze Facebook of Instagram

Liefs en tot snel, Bestuur SV MarCo

Meet and greet

Maak kennis met Jan-Jaap Klene van de CE Opleidingscommissie (OC)

Waarom ben je lid geworden van de OC?
‘Dat is in de eerste instantie niet spontaan vanuit mijzelf gekomen. Een wervende OC-mail zette mij aan het denken. Op dat moment was ik regelmatig ontevreden over sommige zaken binnen CE. Lid worden van de OC leek me een goede manier om mijn negatieve energie om te zetten in een kritisch opbouwende houding. Het heeft meer zin heeft om zelf actie te ondernemen dan passief negatief zijn.’

Wat kan de OC betekenen voor CE-studenten?

‘Studenten kunnen met veel problemen bij ons terecht. Wij staan direct in contact met het Management Team van CE en zijn hierdoor een snelle schakel voor het signaleren van problemen en het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. Wanneer studenten problemen ervaren binnen het onderwijs, kunnen zij via ons in contact komen met het team dat daarvoor directe verantwoordelijkheid draagt. Ook wanneer studenten creatieve ideeën hebben die de opleiding kunnen verbeteren, kunnen zij die bij ons kwijt.

Kun je een paar concrete resultaten noemen van de OC?

‘We hebben afgelopen studiejaar actief meegedacht over de besteding van de studie voorschotsmiddelen (geld dat is vrijgekomen door invoering van het leenstelsel en is bestemd voor verbetering van de kwaliteit van de opleiding, red.). Wij hebben door middel van een kort onderzoekje zo veel mogelijk ideeën verzameld. Het geld is onder meer besteed aan het vaker uitnodigen van gastsprekers, introductieactiviteiten voor bonding in jaar twee en bijscholing van docenten.’

Wat wens je alle CE-studenten toe bij het begin van het nieuwe schooljaar?

Alle studenten wens ik toe dat ze zo soepel mogelijk hun komende jaar door komen. Er zijn al genoeg zaken om je als student druk over te maken en dan is het des te fijner als de resultaten meezitten en er weinig extra gedoe bij komt kijken.’

Meer info? Bekijk de MijnHvA-pagina of e-mail naar OC.CE@hva.nl